DIY Makeup

Gör din egen makeup

Vi vill följa upp vårt tidigare inlägg om makeup som du kan göra på egen hand med dina egna ingredienser. Eftersom det finns så mycket smink att välja på, så finns det även möjligheter att vara kräsen och välja ut det som du själv verkligen trivs med.

Det finns tusentals olika färgkombinationer, stilar och sätt inom makeup och därför kände vi att det inte går att få med allt i ett inlägg. Vi vill att du ska förstå alla möjligheter med makeup och hur du på ett enkelt sätt kan skapa makeup som du älskar och som du stolt kan visa upp att det är du som skapat det.

Det finns nämligen sätt att skapa sitt eget smink. Glöm all tid som du behöver lägga för att hitta efter smink i butiker eller på nätet och gör istället ditt egna smink som du helt har kontrollen över med vilka ingredienser som ska vara med i sminkblandningen och vilka nyanser eller syfte som sminket ska ha. Med en egen blandning kan du skapa och starta din egen smink revolution.

makeup-2020

Makeup ingredienser

En av de vanligaste ingredienserna i makeup och som blivit allt mer populärt och generellt att ha i sminkprodukter är mineraler. Mineraler är den råvaran som blivit allt mer efterfrågad i sminkprodukterna och eftersom företagen som skapar produkterna får en allt mer hållbar produktion, så är det ur en ekologisk synvinkel väldigt bra för klimatet, människan och naturen att använda sig av mineraler i produkterna istället för vissa skadliga ämnen som det varit i produkterna tidigare.

Med det stora utbud som finns av material och ingredienser, så är det både kul och spännande att skapa sina egna produkter. Eftersom många av produkterna blir billigare om du gör det själv, så kan du exempelvis även köpa billiga makeup set för att hålla kostnaderna nere.

makeup-2020

Makeup recept

För att skapa ditt eget makeup behöver du olika ingredienser och om du inte gjort ditt eget makeup innan, så är det extra viktigt att följa recepten. För att du ska få en bra start om vad som bör vara med, så kommer vi att berätta om de grundingredienser som du behöver för att få ihop en bra blandning och exempel på vilka ingredienser som går att lägga till om du vill göra det mer avancerat.

Här listar vi upp några av de vanligaste makeup produkterna som är enkla att göra själv och som är väldigt populära både inom DIY, i butiker och online.

Läppglans – Du behöver ricinolja, pärlemorpigment och bivax. För formen skull kan du använda dig av hylsor eller liknande. Beroende på vilken färg du vill, så väljer du det på pärlemorpigmentet.

Ögonskugga – Du behöver magnesiumstearat, potatismjöl, jojobaolja, e-vitamin, pärlemorpigment, puderbas och porcelain powder.

Läppglans med smak – Du behöver ricinolja, färgpigment för önskad färg, bivax och arom exempelvis hallon eller jordgubbe. För formen skull kan du även här använda dig av hylsor eller liknande för att få en bra form på läppglanset.

Puder – Du behöver pärlemorpigmentet koppar och brons och röd lera. För en bra blandning kan du använda dig av en burk att skaka samman blandningen och som du sedan enkelt kan använda som förvaringsburk för ditt nya puder.

Hoppas att det här har gett dig inspiration till att göra ditt eget makeup och för att få fram produkter som du verkligen trivs med, så är det bara att öva och öva och göra mer blandningar. För att till slut få fram dina egna produkter.

Vill du läsa mer om skönhet? Klicka här.

När du skapar ditt eget makeup så kan det bli ganska stökigt och mycket att städa upp. Behöver du hjälp med att få städat hemma? Då rekommenderar vi att du klickar här.

You may also like...