Gör ditt eget smink

DIY Smink

Det finns väldigt mycket produkter inom smink och det finns väldigt många områden som det finns speciellt smink för. Det vanligaste för makeup är ansiktet, men det finns även produkter för resten av kroppen och även de produkterna som finns för ansiktet går att applicera på resten av kroppen.

Eftersom det finns så mycket smink att välja på, så finns det även möjligheter att vara kräsen och välja ut det som du själv verkligen trivs med. Skulle det vara så att du har en idé gällande ett nytt smink eller vet om vissa sminkprodukter som du tycker om, men som du inte helt och hållet är nöjd med. Då finns det ett sätt att fixa så att du får exakt det sminket som du vill ha och till ett billigare pris.

Det finns nämligen sätt att skapa sitt eget smink. Glöm all tid som du behöver lägga för att hitta efter makeup i butiker eller på nätet och gör istället ditt egna smink som du helt har kontrollen över med vilka ingredienser som ska vara med i blandningen och vilka nyanser eller syfte som det ska ha. Med en egen blandning kan du skapa och starta din egen smink revolution.

gor-ditt-eget-smink-2020

Smink ingredienser

En av de vanligaste ingredienserna och som blivit allt mer populärt och generellt att ha i makeup produkter är mineraler. Mineraler är den råvaran som blivit allt mer efterfrågad i produkterna och eftersom företagen som skapar produkterna får en allt mer hållbar produktion, så är det ur en ekologisk synvinkel väldigt bra för klimatet, människan och naturen att använda sig av mineraler i produkterna istället för vissa skadliga ämnen som det varit i produkterna tidigare.

Med det stora utbud som finns av material och ingredienser, så är det både kul och spännande att skapa sina egna produkter. Eftersom många av produkterna blir billigare om du gör det själv, så kan du exempelvis även köpa billiga sminkborstar för att hålla kostnaderna nere och samtidigt ha ett komplett makeup set.

gor-ditt-eget-smink-2020

Smink recept

För att skapa ditt eget makeup behöver du en mängd ingredienser och om du inte gjort dina egna produkter tidigare, så kan det vara svårt att veta vad som ska vara med och vad som inte bör vara med. För att du ska få en bra start om vad som bör vara med, så kommer vi att berätta om de grundingredienser som du behöver för att få ihop en bra blandning och exempel på vilka ingredienser som går att lägga till om du vill göra det mer avancerat.

Här listar vi upp några av de vanligaste produkterna som är enkla att göra själv och som är väldigt populära både inom DIY och i affärerna.

Mineralsmink – Du behöver pärlemorpigment, zinkoxid, titandioxid, magnesiumtearat och allantoin. När blandningen är klar tillsätter du den färg som du vill använda.

Mascara – Du behöver ricinolja, sojavax, karnaubavax och VE-emulgator. För formen skull kan du använda dig av hylsor eller liknande för att skapa din egen design.

Läppstift – Du behöver ricinolja, sojavax, bivax, karnaubavax och pärlemorpigment. För formen skull kan du även här använda dig av hylsor eller liknande för att skapa din egen design.

Puder – Du behöver pärlemorpigmentet koppar och brons och röd lera. För en bra blandning kan du använda dig av en burk att skaka samman blandningen och som du sedan enkelt kan använda som förvaringsburk för ditt nya puder.

Hoppas att det här har gett dig inspiration till att göra dina egna produkter och för att få fram produkter som du verkligen trivs med, så är det bara att öva och öva och göra mer blandningar. För att till slut få fram dina egna produkter.

Vill du läsa mer om skönhet? Klicka här.

Om du är intresserad av mer än smink och vill exempelvis göra fillers eller liknande, så rekommenderar vi att du klickar här.

You may also like...