Botox

Vad är Botox?

Botox är inte bara till för att bättra på sin skönhet, utan är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är hjälpande mot huvudvärk och migrän och för att lugna överspända muskler. Med botox i pannan blir det att musklerna i pannan och din glabella, även kallat argrynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket i många fall ger upphov till huvudvärk eller i värsta fall migrän.

Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är framtaget för att mjuka upp din spända muskulatur och för att ge volym och ge ett lyft till hud som tappat sin elasticitet. Botox används vanligtvis  till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna vi har där, men kan även användas för behandling av exempelvis svettkörtlar i armhålor. Botox i pannan används när du vill åtgärda hängiga ögonlock, osynliggöra argrynkan eller vill få bort linjer i pannan.

Muskler i ansiktet är kraftfulla och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det påverkas när du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Behandlingar med botox ger effekt på hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet för att nämna några exempel.

botox-2020

Vad kostar det att göra Botox?

Behandlingen varierar i pris i förhållande till behov och kliniken vars behandlare som utför behandlingen. Beroende på storleken av område som du vill behandla och vilken typ av behandling som du vill göra med botox är det olika priser. Bland utbudet har du möjlighet att göra botox för kråksparkar, ögonbryn eller käkmuskler för att nämna förslag på områdena som går att behandla.

Du börjar med att fylla i en hälsodeklaration innan din behandling. Därefter har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att ta dig igenom behandlingen, kostnad och för att besvara om du har några frågor. Även om det är din första behandling eller om du har gjort botox förut, så är det viktigt att du känner dig trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att våra behandlare ska ge dig all information om din behandling.

En detaljerad offert ges när du har din konsultation hos våra behandlare som du träffar innan ditt ingrepp. Där går ni tillsammans igenom vilket område du vill ha hjälp med, om du gjort ett ingrepp tidigare eller om det är första gången för dig som du gör botox. Det är under vår konsultation som våra legitimerade behandlare ger sin åsikt om vilken behandling som passar bäst för att ge dig ett naturligt resultat.

botox-2020

När det väl är dags för dig att göra din behandling, så är det några steg att följa. Behandlaren kommer rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Injicering sker med en tunn nål som injicerar små mängder botox där det markerats med pennan tidigare. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på hur stort område som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Vissa områden är mer känsliga, men en behandling med botox är vanligtvis relativt smärtfri.

Behandlingen som du har gjort varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling som du gör. Ju oftare du gör en behandling, så stärker du ditt behandlade område och får en injektion som håller och som varar längre än vad exempelvis en enda injektion skulle göra.

Om du vill läsa mer om olika skönhetsbehandlingar och vill lära dig mer om ämnet, rekommenderar vi dig att du klickar här.

Funderar du på att göra en behandling eller vill veta mer om skönhetsbehandlingar? Gör då ett besök hos Göta klinik som är experter inom området.

You may also like...