Botox och Fillers – Samma sak?

Vad är skillnaden på botox och fillers?

Det är väldigt vanligt att förknippa botox med fillers och tvärtom. Det är väldigt många som tror att botox och fillers är samma sak och när de söker efter exempelvis behandlingar som rör botox, så gör de en beställning hos klinikerna angående fillers.

Botox och fillers är inte samma sak, utan är två behandlingar som helt skiljer sig åt. Områdena som de används på kan vara liknande som exempelvis ansiktet, men förutom själva behandlingsområdena så är det skillnad på de två olika injiceringarna botox och fillers.

botox-och-fillers-2020

Botox och fillers – Vad är fillers?

Filler är framtaget för att fylla ut delar av våra kroppar. Behandling med fillers kan användas till olika delar av ansiktet. Näsan är en av de mest uppskattade punkterna av våra ansikten och en skönhetspunkt som kan korrigeras och ändras utefter behov. Mer proportionell käklinje är eftertraktat hos många och med fillers i näsan kan legitimerade kliniker få din önskan att gå i uppfyllelse. Fillers består av ämnet Hyaluronsyra som är framtagen för att resultera i en naturlig volym på det utvalda området i ansiktet.

Legitimerade behandlare vill alltid framhäva naturliga resultat som du är nöjd med och som du trivs med. Med fillerbehandling kan du få ett mer linjärt ansikte och tydligare drag. Det välkända uttrycket ”ankläppar” skapas med fillerbehandling. Fillerbehandling är ett bra sätt för att exempelvis ändra din näsas proportioner och som är ett populärt alternativ till näsplastik. Upplever du exempelvis att du har brednäsa och vill korrigera det. Då fungerar det alldeles utmärkt att få smalare näsa med fillers som är alternativ till näsoperation för bred näsa.

Det finns olika val till att behandla med filler och behandlingarna är väldigt anpassningsbara, vilket gör att det finns många områden att använda behandlingen till. Urval av behoven till fillerbehandlingen är exempelvis för större läppar, haka och justering av näsan.

Nu vet du mer om vad fillers är och hur man använder fillers i skönhetsbehandlingar. Vill du läsa mer om fillers, så kan du läsa inlägget ”Fillers” här.

botox-och-fillers-2020

Botox och fillers – Vad är Botox?

Botox innehåller Botulinumtoxin och är skapat för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att ge volym och ge ett lyft till förslappad hud. Botoxinjicering används främst  till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna i ansiktet, men kan även användas för behandling av exempelvis svettkörtlar på händer och fötter. Botox i pannan används när du vill åtgärda hängiga ögonlock, osynliggöra arga rynkan eller vill dölja andra rynkor i pannan.

Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna. Behandlingar med botox är vanligt när man vill göra någonting åt hängiga ögonlock, gummy smile eller om man vill få en smalare form i ansiktet.

Botulinumtoxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är en effektiv metod mot migrän och för att lugna överspända muskler. När du behandlar med botox i pannan lugnar du musklerna i pannan och din glabella, även kallat elvan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket i många fall kan vara orsaken till migrän.

Nu vet du mer om vad botox är och hur man använder botox i skönhetsbehandlingar och vad man kan använda det till. Vill du läsa mer om botox, så kan du läsa inlägget ”Botox” här.

Botox och fillers är, till skillnad från vad många säger, inte relaterade till varandra mer än att de båda är olika sorters behandlingar inom hudvård och skönhet. Om du skulle vilja göra en behandling med botox och fillers, så rekommenderar vi att du pratar med en skönhetsklinik.

You may also like...